Tekenwerkzaamheden

Een aantal medewerkers van Scheepswerf Matena zijn geschoold om te kunnen werken met de programma’s AutoCAD en Solid Edge 3D. Zij kunnen inspelen op de wensen van de klant met behulp van 2D en 3D tekenwerk.

 

De wensen van de klant worden tijdens het inventarisatiegesprek op een rijtje gezet. Vervolgens worden deze wensen in AutoCAD of in Solid Edge 3D uitgewerkt. Deze inventarisatiegesprekken kunnen op locatie in binnen- en buitenland gevoerd worden. Waarna de uitwerking vervolgens bij ons, op de tekenkamer, aan de Loswal 2, in Papendrecht, wordt uitgevoerd. Daarna worden de tekeningen met de klant besproken en kunnen eventuele wijzigingen worden doorgevoerd. Op het moment dat de klant 100% tevreden is, wordt er overgegaan tot een definitief ontwerp. De tekeningen kunnen desgewenst geprint worden op A0 formaat.

 

In AutoCAD kan gemakkelijk de straal van een bok gemaakt worden, zodat die bijvoorbeeld een sleepkop buiten het schip laat zakken. We kunnen in AutoCAD bochten invoeren, zodat we sneller een bocht kunnen aftekenen als de bocht 36 graden in plaats van 45 graden moet zijn.

 

We maken van AutoCAD gebruik om bijvoorbeeld complexe gaten te tekenen. Deze tekeningen printen we uit en leggen we op de bestemde plaat of pijp. Op deze manier wordt het centreren van de gaten kinderspel. Deze efficiëntere manier van werken is goedkoper voor u als klant.

Wij brengen met Solid Edge 3D uw product ontwerpen naar een hoger plan en combineren de snelheid en flexibiliteit van directe modellering en de controle van de ontwerptechniek.

 

In Solid Edge 3D kunnen we bijvoorbeeld complete pijpleidingen in 3D tekenen en deze aan de klant van voor tot achter in 3D weergeven.

 

Voor drie nieuwe schepen van Boskalis hebben we de pijpconstructie in zijn geheel getekend. Van het leegzuigkanaal in het beun, de jetleiding en nozzels tot aan de stortleiding boven het beun.

 

AutoCAD en Solid Edge 3d biedt ons de mogelijkheid de lijnen, waar de constructie op de spanten moet komen, heel gemakkelijk op tekening te zetten. Op deze manier weten wij precies waar de knieën en borden moeten komen op de stortleiding en op het leegzuigkanaal.

  • Uitslagen maken
  • Leidingsystemen tekenen
  • Wijzigen van bestaande tekeningen
  • Verbeteren van bestaande tekeningen
  • Plotten van tekeningen van A4t/m A0

Wilt u meer informatie of een afspraak? Wij bellen u terug!