Grijper

Bij Scheepswerf Matena B.V. repareren we diverse soorten grijpers.

 

De verschillende soorten grijpers die gereviseerd worden, worden voorzien van nieuwe bussen, assen, lagers, eventueel nieuwe draadrollen, nieuwe schalen en/of tanden. Diverse diameters hijsdraden vernieuwen is natuurlijk ook geen probleem. Het vervangen van versleten schalen behoort tot een van de klussen die we regelmatig doen. Deze versleten schalen vervangen we dan weer voor schalen van het slijtvaste materiaal HB 400 (verzamelnaam voor bijvoorbeeld Hardox, Raex, Dillidur of Quad). Tijdens het vernieuwen van de schalen richten we de schalen voor het aflassen, zodat deze weer perfect tegen elkaar sluiten.

 

Deze slijtvaste schalen kunnen eventueel ook voorzien worden van Hardox tanden of dikkere ondermessen.

 

Bij een Poliepgrijper hebben we de oude punten vervangen door mangaan stalen punten.

 

Als de klant het wenst , lassen we de punten nog eens extra op met een hardface lasdraad met een hardheid van 600 Brinell voor een extra slijtvastheid.

 

Op het gebied van reparatie en/of revisie van graafbakken, dit kan bestaan uit het richten van de bak, het vervangen van de bodemplaat, het ombouwen naar een dubbele ophanging of het oplassen/vernieuwen van messen kunt u ook bij ons terecht.

 

Bij verregaande slijtage van bijvoorbeeld versleten messen, branden we de versleten messen eraf en vervangen die voor nieuwe messen van een slijtvast materiaal zoals bijvoorbeeld Hardox.

 

Hierbij is vernieuwen vaak goedkoper dan opknappen, welk voor de klant dus aantrekkelijker is

 

Voor een klant hebben we een grijper van 36 Ton en 10 meter breed gerepareerd. Deze grijper is compleet gereviseerd, alle cilinders zijn eraf geweest en voorzien van nieuwe seals en oscillerende ogen. De hydrauliek slangen worden natuurlijk nagekeken en daar waar nodig is vervangen. Bij een enkele cilinder hebben we de as verwijdert met behulp van de thermische lans. Deze assen worden opnieuw gedraaid en voorzien van vetkamers, deze assen zijn te voorzien van smeernippels of slangen voor automatische smering. De schalen hebben we er afgebrand en het geheel is gladgeslepen. De nieuwe schalen worden gesteld en gericht en daarna afgelast door gecertificeerde lassers.

scheepswerf-matena-papendrecht-messen-vervangen-grijper

Scheepswerf Matena Papendrecht: Vernieuwen van de schalen en zijkanten van grijper door het slijtvaste materiaal Hardox.

  • Overslaggrijpers
  • Stenentangen
  • Grond/Baggergrijpers
  • Trimgrijpers
  • Lepel/Graafbakken
  • Poliepgrijpers
  • Diepwand grijpers
  • Blokkenklemmen
  • Rondneus grijpers
  • Sloop/sorteer grijpers

Schalen en zijkanten van een grijper, geheel vervangen door het slijtvaste materiaal HB400

scheepswerf-matena-papendrecht-messen-vervangen-grijper1

Het vernieuwen van de schalen en zijkanten van deze grijper, geheel vervangen door het slijtvaste materiaal HB400. De lassen aan de binnenkant zijn voorzien van een aantal lagen hardface draad van 600 Brinell voor een extra slijtvastheid van de lassen .

Meer informatie?

Vervangen van schalen en zijkanten van een overslaggrijper

scheepswerf-matena-papendrecht-vervangen-schalen-overslaggrijper1

Het vervangen van schalen en zijkanten van een overslaggrijper . Het richten en daarna aflassen is een secure klus want de grijper moet perfect sluiten . De messen zijn van 25mm Hardox gemaakt voor een langere levensduur.

Meer informatie?

Poliepgrijper

scheepswerf-matena-papendrecht-poliepgrijper

Hier komen punten op van mangaanstaal. Deze worden rondom voorverwarmd en afgelast.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of een afspraak? Wij bellen u terug!