Constructie en Scheepsreparatie

Constructie

Constructie

Naast Baggermaterialen en Scheepsreparatie is Scheepswerf Matena B.V. ook actief in het ontwerpen in 2D en 3D, ontwikkelen en in elkaar zetten van constructies en constructiedelen. Dit kan in de standaard staalkwaliteit S235,S275 of S355, maar ook uit hoogwaardige staalsoorten zoals materiaalsoort HB 400 (enkele bekende namen zijn bv Hardox, Raex en Quard), roestvaststaal (in 304 of zeewaterbestendig 316) en aluminium.

Wij bij Scheepswerf Matena B.V. zijn in staat metalen constructies nagenoeg in elke gewenste maat en vorm te leveren. Door de combinatie van vakmanschap en de juiste machines zijn wij in staat diverse constructies van hoge kwaliteit te bouwen. Het constructief meedenken in oplossingen is voor ons vanzelfsprekend.

U kunt bij ons terecht voor de constructie van o.a. trappen, poorten, bordessen, hekken, pontons, frames, fundaties, masten en spanten enz. Wij hebben bv. voor een klant zware kraan constructies gemaakt, waarbij alle lasverbindingen volgens een bepaalde lasprocedure zoals voorverwarmen, lasnaadbewerking, lasproces en laspositie gelast moest worden. Alle lassen zijn daarna röntgen onderzocht en goed bevonden.

Het inmeten van de constructie doen we desgewenst bij u op locatie, zodat we zeker weten dat we niet voor verassingen komen te staan. Dit werken we uit in een 2D of in een geavanceerde 3D tekening. Hiermee kunnen wij nauwkeurig en precies naar wens ontwerpen en dit ontwerp met precisie construeren.

Ook verzorgen we reparaties en aanpassingen van uw huidige constructie, desgewenst op locatie in het binnen – en buitenland. De nabehandeling van de diverse constructies zoals poedercoating of volbad verzinken behoren tot de mogelijkheden.

Wij communiceren over de productie zoals u dat wilt: helder, direct en laagdrempelig om samen tot een product te komen naar u wens.

Leer meer over constructie

Scheepsreparatie

Scheepsreparatie

Wij bij Scheepswerf Matena B.V. voeren wij alle scheeps-en baggerreparaties boven de waterlijn uit. Van gespecialiseerde reparaties en schades van bijvoorbeeld een grote kopschade tot de simpelere reparaties van bijvoorbeeld dekwasleidingen.
U heeft de mogelijkheid om uw schip in de gemeentehaven te Papendrecht bij ons tegen de wal in eigen water af te meren met een lengte van 135 meter. Doordat wij beschikken over een eigen kraan zijn we erg flexibel en kunnen wij reparaties en schades efficiënt en vakkundig uitvoeren.

De ervaring die wij in meer dan 100 jaar hebben opgebouwd ziet u terug in ons vakmanschap. Bij sommige schades, zoals bijvoorbeeld een deuk in de boeiing hoeven we de schade er niet altijd uit te branden, maar strekken en krimpen we door middel van warmte en specialistisch gereedschap de deuk eruit. Wij voeren ook reparaties uit aan baggerscheppen in het binnen- en buitenland.
Doordat wij hierbij terug kunnen vallen een jarenlange ervaring met baggermaterialen (zoals baggerleidingen, sleepkoppen, bokken, afsluiters en grijpers) worden deze reparaties snel en vakkundig uitgevoerd. Als het schip niet stil hoeft te liggen dan kunnen we alles van te voren maken in onze loods en desnoods op locatie repareren, zodat de schipper geen verloren tijd heeft.

Reparaties van verschillende materiaalsoorten(zoals HB400/Hardox/Raex/Quad ,roestvaststaal en aluminium) is bij Scheepswerf Matena B.V. geen probleem door onze uitgebreide vakkennis. De reparatie van vloeren en spanten behoren tot de reparatie klussen die wij al meerdere keren tot tevredenheid van de klant hebben uitgevoerd.

Of het nu gaat om reparaties, schades, vervangingen, aanpassingen of complete installaties, bij Scheepswerf Matena B.V. staan we achter het resultaat.

Leer meer over scheepsreparatie

Wilt u meer informatie of een afspraak? Wij bellen u terug!


SCHEEPSWERF MATENA
  • Aanleg tot 135 meter
  • Gratis aanleggen
  • Specialisten in huis
  • Al 100 jaar vakmanschap
  • Werken op locatie mogelijk
  • Ongelimiteerde werkgebied

CONTACTEER SCHEEPSWERF MATENA
Gebroeders Matena B.V.
Loswal 2,
3356 LW Papendrecht
Aan de Beneden-Merwede

T: 078-6150862
F: 078-6155051
E: info@scheepswerfmatena.nl